Forældrekøb

Vil du gerne have plus på forældrekontoen? Så kunne et forældrekøb med stor sandsynlighed være vejen frem. Der er dog også mange andre goder ved et forældrekøb.

Når du, som forældre, køber en bolig, der udlejes til dit barn, kaldes det et forældrekøb. Dette er ofte anvendt i forbindelse med dit barns studier. Det kan også være, når de voksne børn køber en bolig, som de udlejer til deres forældre. Dette kaldes i daglig tale for "omvendt forældrekøb".

Hvis du gerne vil være med til at give dit barn en god start, når de flyver fra reden er et forældrekøb en oplagt mulighed. På denne måde er du med til at sikre dit barn et trygt hjem under og efter studierne. Dette sammenholdt med muligheden for fordelagtige skattevilkår, en chance for fortjeneste - eller en mulighed for at give dit barn en økonomisk fordel ved eventuel overdragelse af boligen, gør forældrekøb attraktivt.

For mange unge kan det være både svært og meget dyrt at finde en lejebolig i Aalborg. Hvis de alligevel har heldet med sig, må der ofte indgås store kompromis med boligønskerne. Unge i dag vil bo centralt i forhold til by og studier, og de vil bo godt. I forhold til at leje en bolig i forbindelse med studierne, kan det ofte bedre betale sig at foretage et forældrekøb. Dette skyldes bl.a. den nuværende meget lave rente, men ligeledes at priserne stadig er lave i Aalborg sammenlignet med de andre store studiebyer i Danmark.

Vi står altid klar til at rådgive jer, hvis I går med forældrekøbstanker. Tag fat i os, så vi sammen kan gå på udkig efter den bedste bolig til netop jer.