Nyt hjem for første gang?

Det er ofte en meget stor beslutning, når du skal købe bolig for første gang, ligeledes er der rigtig mange ting at holde styr på. Hvordan ser din drømmebolig ud? Hvilket område vil du gerne bosætte dig i? Hvor stor skal boligen være? Ud over de oplagte dilemmaer vedrørende din fremtidige bolig, så er der en del andre aktuelle forhold, der skal være på plads. Hænger dine boligønsker sammen rent økonomisk? Hvordan sikrer du dig bedst muligt for så vidt angår eventuelle fejl og mangler? Sidst men ikke mindst – Hvem varetager dine interesser i forbindelse med boligkøbet?

Hos DITHJEM er vi altid til rådighed og giver hellere end gerne en kop kaffe, mens vi sammen drøfter alle dine spørgsmål og varetager dine behov. Vi har en bred faglig viden, men ikke mindst fingeren på pulsen i forhold til det eksisterende boligmarked i Aalborg og omegn.

Ameta-samarbejde

I Aalborg har størstedelen af ejendomsmæglerfirmaerne et godt samarbejde – vi kalder det et Ameta-samarbejde. Det vil sige, at vi hos DITHJEM kan fremvise de andre mægleres boliger for dig. Det er nemt og bekvemt for dig som køber - du skal blot fortælle os hvilke boliger, du ønsker at se, så sørger vi for resten. Vi booker herefter alle fremvisninger sammenhængene, så du kan nøjes med én ejendomsmægler, som du føler dig tryg ved.

Har du allerede fundet din drømmebolig, har vi stadig mulighed for at rådgive og hjælpe dig trygt igennem handlen via vores køberrådgivning.

GÅ TIL KØBERRÅDGIVNING

Få overblik over din økonomi

Noget af det vigtigste i en købsproces er, at du får dannet dig et overblik over din økonomi – Hvor meget kan og vil du investere i din kommende bolig? Som førstegangskøber er det en god idé at tage kontakt til din bank for at få et samlet overblik og beregning af, hvor meget du kan købe bolig for. På denne måde er du klar til at slå til, når den helt rigtig bolig kommer til salg.

 

 

 

Find drømmeboligen

Som ny på boligmarkedet kan det hele virke meget overvældende – næsten uoverskueligt. Boligmarkedet i Aalborg går stærkt, så hvis du ikke er ordentligt klædt på, risikerer du, at drømmeboligen bliver solgt lige foran næsen af dig. For at undgå dette, vil vi anbefale, at du skriver dig op i vores køberkartotek – her får du automatisk tilsendt en mail, når vi får nye boliger til salg, der matcher dine kriterier.

GÅ TIL KØBERKARTOTEK

Køb af drømmeboligen

Når du besigtiger en bolig, er det vigtigt, at du læser alle ejendommens dokumenter godt igennem – Det gælder alle typer ejendomme. Ved villaer skal du være særligt opmærksom på tilstandsrapport, elinstallationsrapport og energimærke, da disse rapporter fortæller meget om boligens stand. Herudover kan det være en god idé at alliere dig med egen byggeteknisk rådgiver.

På ejendomme med landbrugspligt er det ikke muligt for sælger at fraskrive sig sit 10-årige mangelansvar, hvorfor der ikke udarbejdes tilstandsrapport og elinstallation herpå. Du eller sælger kan dog vælge at få udarbejdet en byggeteknisk gennemgang, hvis dette ønskes.

Hvis der er udarbejdet en tilstandsrapport og en elinstallationsrapport, skal sælger af en bolig ligeledes forelægge et ejerskifteforsikringstilbud for at blive fri for sit 10-årige mangelansvar. Dette tilbud er baseret på en basisforsikring, hvorfor det anbefales at tage en god dialog med din rådgiver om hvilken ejerskifteforsikring, der er den bedste for netop dig.

På lejligheder udarbejdes der i praksis ikke tilstandsrapporter og elinstallationsrapporter. Her er det ejerforeningen, der har den udvendige vedligeholdelse, hvorfor det er vigtigt at være opmærksom på alle ejerforeningens dokumenter, herunder årsregnskab, referat og vedtægter. Idet der ikke er udarbejdet rapporter, har sælger et 10-årige mangelansvar for det indvendige i lejligheden.

På sommerhuse er det ikke lovpligtigt at udarbejde energimærker.
Hos DITHJEM anbefaler vi altid, at du får en advokat eller en køberådgiver til at godkende handlen på dine vegne. Vi udarbejder altid vores købsaftaler med et advokat/rådgiverforbehold.